Eat diginatiivi

Kierros uudistuneessa Skanssissa saa veden kielelle

Eat-ravintolamaailman slogan kuuluukin ”Anna vatsasi valita.” Kierros kauppakeskuksen ravintoloissa ja kahviloissa todistaa, että vatsalla todellakin on varaa valita.

Kahvila voittaa avokonttorin

Aloittaisiko sitä aamunsa raikkaalla smoothiella, erikoiskahvilla tai kaupungin suurimmalla korvapuustilla?

Joku voi valita aamupalapaikkansa kahvivalikoiman mukaan. Espresso Housessa on 30-40 erilaista kahvijuomaa, joten moni kahvifanaatikko aloittaa aamunsa sieltä.

Espresso Housen pöytien ääressä myös helppo työskennellä.

Jari Lehtonen-Reitti on yksi kahvikupin ääressä työskentelijöistä. Hän kertoo, että aamuisin tulee usein työskenneltyä Espresso House-kahvilassa. Työt sujuvat yhtä vaivattomasti kuin avokonttorissakin.

-    Eipä ole työkaverit koko ajan kyselemässä jotain, Lehtonen-Reitti nauraa.

Skanssissa työskentely on helpottunut entisestään, sillä sekä avoimista olohuoneista että ravintolamaailmasta löytyy yhä enemmän etätyöskentelijöille pistorasioita.

eat diginatiivi
Espresso Housen valikoimassa on 30-40 erilaista kahvijuomaa.

 

 

 

 Kasvisvaihtoehdot yhä suositumpia

Lounaan voi myös ihan kirjaimellisesti jakaa vaikkapa työkaverin kanssa. Etenkin jos tekee mieli pizzaa. Splizzeriassa nimittäin saa kaksiosaisen pizzan, jonka puoliskot voivat olla makumaailman vastakkaisilta puolilta.

Lounasaikaan pizza- ja salaattibuffetista voi valita mieleistään tai listalta jaettavan pitsan, jonka toisen pizzapuolikkaan tilalle voi ottaa salaatin, kuten moni nykyisin tekeekin.

-    Kasvisvaihtoehdot ovat meillä yhä suositumpia, Nelli Alastalo Splizzeriasta arvioi.

eat diginatiivi
Nelli Alastalo esittelee Splizzerian värikkäitä annoksia.

 

 

 

 Myös Pasta Box-ravintolassa on tarjolla terveellistä ja maittavaa ruokaa, vaikka mukaan otettavaksi. Ravintolan suosituimpia annoksia onkin kasvispasta.

- Meiltä saa gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia annoksia. Kaikille jotain, Laura Sjöroos kuvailee.

eat diginatiivi
Pasta Boxin annokset saa kolmeen eri kokoiseen laatikkoon pakattuina.

 

 

 

 Italialaista aamupalaa koko päivän ajan

Ciao! Caffé tarjoilee aamiaista koko päivän, ja tietenkin lounasta. Lounaskeiton tai salaatin jälkeen voi palkita itsensä erikoiskahvilla tai italialaisella jäätelöllä, joka on vanhan sanonnan mukaan maailman parasta.

-    Lounaan voi niin halutessaan ottaa mukaansa, Veera Rinne kertoo.

Skanssin toisessa kerroksessa sijaitsevassa Aschan Coffee & Delissä voi syödä sekä aamiaista että lounasta. Listalta löytyy muun muassa lämpimiä leipiä, täytettyjä uuniperunoita, raikkaita salaatteja ja maukasta keittoa.

-    Esimerkiksi täytettyjä uuniperunoita saa iltaseitsemään asti, Minna Verho kertoo.

Lapset viihtyvät leikkipaikassa

Eat-ruokamaailman keskellä on lasten leikkipaikka, jonne perheen pienimmät pääsevät telmimään siten, että vanhemmat voivat pitää heitä silmällä ja syödä rauhassa loppuun. Lisäksi babypoint-mökistä löytyy tekemistä väritystehtävien ja aarreseikkailun merkeissä isommillekin.

Sirje Siukola käy Skanssissa usein Olivia-tyttärensä kanssa. Hän kehuu Eat-ruokamaailman uudistusta erittäin onnistuneeksi.

-    On tosi mukavaa, että saa syödä missä haluaa. Tämä on viihtyisä, valoisa ja lapsiperheet on otettu huomioon. Tykkään etenkin noista viherkatoksista, ne tuovat omaa yksityisyyttä. Joissain paikoissa lapsen kanssa on hankalaa löytää hyvää pöytää tai oikeaa tuolia lapselle, mutta ei täällä. Siukola pohtii.

eat diginatiivi
Sirje Siukola ja Olivia-tyttö viihtyvät Skanssin uudistetussa Eat-ravintolamaailmassa.

 

 

 

 

 

Iloisen tunnelman sushiravintola

Lounasaikaan Skanssin uusi sushiravintola Luckiefun’s Restaurantin pitkää noutopöytää täydennetään rivakkaan tahtiin, joten tyhjää lautasta ei Luckiefun’sissa tarvitse katsella. Lounastajat kehuvat sushien lisäksi ravintolan lupsakkaa tunnelmaa.

Luckiefun’sista huikataankin kaikille ravintolasta poistuville iloinen hei hei, hymyllä höystettynä.

eat diginatiivi
Luckiefun’s-sushiravintolassa löytyy perusnigirien ja -makien lisäksi myös hieman erikoisempia herkkupaloja.

 

 

 

 

 Kun on lupa herkutella…

Raskaan työpäivän jälkeen on lupa hemmotella itseään suussasulavalla suklaalla tai muilla herkuilla. Pieni Leonidas-kahvila onkin suklaaherkuttelijoiden ykköskohde. Belgialainen suklaa pyyhkii huolet ja harmit unholaan.

Kahvilan suosituin tilaus on kupillinen käsintehtyä erikoiskahvia ja kolme tarkasti valittua konvehtia.

Korvapuustin perässä tullaan kaukaakin

Ai mistä ne kaupungin suurimmat korvapuustit löytää?

No tietenkin Cafe Brahesta. Kahvilan korvapuustit ovat niin muhkean kokoisia, että niiden maine on kiirinyt läänirajojen ulkopuolelle.

-    Nämä ovat olleet meillä myynnissä aina ja pysyvät myös ikuisesti. Nämä korvapuustit ovat meidän suosituin tuote, Heidi Henriksson kertoo.

Cafe Brahesta saa jättikorvapuustien palan painikkeeksi tuorepuristettuja mehuja, smoothieita ja monia muita maukkaita juomia.

Jos vatsa saa valita, ei makumatkalle tarvitse lähteä Skanssia kauemmas. Kauppakeskuksesta löytyy 15 eri ravintolaa ja kahvilaa, joten makumatkan voi tehdä usealla eri käynnillä.

Lisätietoja ravintoloista täältä