Vuoden kauppakeskusteko

Skanssille Vuoden Kauppakeskusteko -palkinto!

Vuoden Kauppakeskusteko on Suomen Kauppakeskusyhdistys ry:n järjestämä kilpailu, jossa valitaan vuosittain alan merkittävin teko. Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin positiivisia kauppa- ja palvelukeskuksiin liittyviä tekoja ja samalla kehittää koko toimialaa ja sen palvelukykyä.

Skanssin palkitun brändiuudistuksen tavoitteena oli luoda entistä selkeämpi ja tunnistettavampi visuaalinen ilme, joka tukisi myös Skanssin arvoja. Uudistuksen tavoitteena oli nostaa kauppakeskus Skanssi lähialueen ihmisten mieliin ja tehdä viestintää niin, että se jättää hymyn huulille, sekä tietenkin kasvattaa kävijämääriä ja liikkeiden myyntiä. Tavoitteissa onnistuttiin yli odotusten!

”Skanssi on ollut osa Turun alueen ihmisten arkea ja juhlaa jo kymmenen vuotta. Uudistuksen myötä tavoitimme paljon uusia asiakkaita. Olemme saaneet kiitosta mm. avarista ja esteettömistä tiloista sekä palveluista. Meiltähän löytää vaivattomasti lähes sadan liikkeen palvelut näppärästi yhdellä pysähdyksellä”, toteaa kauppakeskuspäällikkö Maarit Hurme.

”On hienoa, että kauppakeskus on lähtenyt brändityössään liikkeelle arvoista, jotka näkyvät niin markkinoinnissa kuin kauppakeskuksessa vallitsevassa hengessä. Kyseessä ei ole ollut pelkkä ilmeen uudistus, vaan kauppakeskusta kehitetään kokonaisuutena, jossa tärkeänä osana on asiakkaiden antama palaute”, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Pekka Matvejeff. Matvejeffin lisäksi tuomaristossa istuivat vuonna 2019 Kari Luoto ja Susanna Aula.

Uuden visuaalisen ilmeen on luonut Skanssin yhteistyökumppanina toimiva turkulainen mainostoimisto Briiffi. Kantavana elementtinä on hunajakenno, joka viestii kauppakeskuksen omista mehiläisistä ja niiden tuottamasta kauppakeskushunajasta sekä laajemmin Skanssin ekologisuudesta. Skanssi juhlii tänä vuonna 10-vuotissyntymäpäiviään ja hunajakenno tulee jatkamaan elämäänsä juhlavuoden viestinnässä. Kennoelementtiä on myös hyödynnetty uuden EAT Skanssi -ravintolamaailman logossa.

Vuoden kauppakeskustekotiimi
Skanssin ja CBRE Finlandin edustajat Jenni Lukka, Maarit Hurme ja Juhani Hiippavuori vastaanottivat palkinnon Helsingissä.