Skanssi logo
Skanssin Kolmio
Uutiset

Skanssin kolmion asemakaavan asukastilaisuus

20.3.2024

Tervetuloa kuulemaan lisätietoa Skanssin kolmion asemakaavanmuutoshankeesta 20.3. klo 18-19:30.

Skanssin lähellä on käynnissä asemakaavanmuutoshanke Skanssin kolmio. Skarppakullantien, Skanssinkadun ja Sorakadun rajaamalle alueelle suunnitellaan rakentamista.

Turun kaupungin asemakaavoitus järjestää lähialueen asukkaille hankkeesta asukastilaisuuden, jossa pääsee kuulemaan suunnitelmista, kertomaan niistä mielipiteensä ja osallistumaan suunnitteluun.

Asukastilaisuus järjestetään Kauppakeskus Skanssissa keskiviikkona 20.3. klo 18.00–19.30,
1. kerroksessa Tokmannin vieressä liiketilassa.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ja se on vapaa kaikille.
Osallistujien on kuitenkin hyvä huomioida, että tilassa on vain muutama tuoli niitä eniten tarvitseville.

Skanssin kolmion asemakaavahankkeessa tavoitteena on kaavoittaa Skanssinkadun varteen tiivistä korttelikaupunkia, johon voidaan sijoittaa asumista sekä liike- ja toimistotiloja. Myös päiväkotitontin sijoittumista alueelle tutkitaan. Kaupunkirakenteen on tuettava Skanssin aluekeskuksen kehittymistä, erityisesti kaupunkikuvallisilta ratkaisuiltaan. Asuinrakentaminen painottuu kerrostalorakentamiseen, mutta alueelle tutkitaan lisäksi kaupunkipientalojen sijoittamista. Tavoitteena on myös kaavatyön yhteydessä selvittää alueen suojeluarvot erityisesti luonnonympäristön ja maiseman osalta ja huomioida ne rakentamisen määrän ja korkeuden määrittämisessä. Suurin osa nykyisestä metsästä on tarkoitus säästää.

Lisätietoa Skanssin kaavoituksesta: https://www.turku.fi/skanssi

Lisätietoa hankkeesta: https://www.turku.fi/kaavoitus/skanssin-kolmio-7250-2017