Skanssi logo

Familjer

Köpcentrumet Skanssi betjänar familjer mångsidigt. Det är lätt att röra sig med barnvagnar på de breda gångarna och flera hissar går enkelt mellan våningarna. Rymliga lekplatser och skötrum år fritt tillgängliga för familjer.

Skötrum

Vid varje toalett finns det ett separat skötrum. Det finns totalt fyra skötrum: i källaren under EAT-området, i båda ändarna av första våningen och på gången mellan Monitori och Intersport på andra våningen.

Det stora skötrummet på andra våningen har bekväma soffor och en gungstol för ammande, en mikrovågsugn, flera tvättplatser, barn- och vuxentoaletter samt lekutrymme.

Barnlekplatser och matställen

Köpcentrumet Skanssi har två lekplatser, som finns på andra våningen.

En av lekplatserna ligger mittemot butiken Intersport på andra våningen. I det rymliga lekrummet finns en rutschbana, byggklossar, en fjädergunga och bekväma sittplatser för föräldrar.

På övre planen finns det en Angry Birds-lekplats med en rutschbana, gungstol och lekklossar.

För barnens middagar, finns de barnstolar och en babypunkt med mikrovågsugn på Skanssis EAT-området.

Plaskdamm

På Skanssis fasad finns det en plaskdamm som man kan använda för att svalka sig.

Barnen är på föräldrarnas ansvar, det finns ingen övervakare vid plaskdammen och man får inte dricka vattnet. Dammen har officiellt definierats som plaskdamm. Vattnet cirkulerar och det renas och vattnets kvalitet kontrolleras, men inte lika aktivt som för en simbassäng.

Det är förbjudet att släppa in djur i plaskdammen.

Skappeli – öppen mötesplats för familjer

Skappeli är ett familjerum på Skanssis andra våning. Verksamheten organiseras av församlingarna i Åbo och S:t Karins, de utbildade barnhandledarna av Gemensamt Uppfostringsarbete samt samarbetspartner. Allt verksamhet på Skappeli är öppen och gratis.