Skanssi logo

Lapsiperheet

Kauppakeskus Skanssi palvelee monipuolisesti lapsiperheitä. Lastenvaunujen kanssa on helppo liikkua leveillä käytävillä ja useat hissit vievät kätevästi kerroksesta toiseen. Tilavat leikkipaikat ja lastenhoitohuoneet ovat vapaasti lapsiperheiden käytettävissä.

Lastenhoitohuoneet

Jokaisen wc-tilan yhteydessä on erillinen lastenhoitohuone. Lastenhoitohuoneita on yhteensä 4: EAT-alueen alapuolella kellarikerroksessa, 1. kerroksen molemmissa päädyissä sekä 2. kerroksen Monitorin ja Intersportin välisellä käytävällä.

2. kerroksen suuressa lastenhoitohuoneessa on mukavia sohvia oleiluun sekä mikro ruoan lämmitykseen, useita pesupisteitä, lasten ja aikuisten wc:t sekä leikkitilaa.

Lasten leikkipaikat

Skanssissa on kolme leikkialuetta, joista kaksi on 2. kerroksessa ja yksi EAT-alueen yhteydessä 1. kerroksessa.

Yksi leikkipaikoistamme sijaitsee Intersportia vastapäätä 2. kerroksessa. Tilavassa leikkihuoneessa on liukumäki, puuhapalikoita, vieterikeinu sekä mukavasti istuskelutilaa vanhemmille.

Toisen kerroksen aukiolla on Angry Birds –leikkipaikka, jossa on liukumäki, vieterikeinu ja puuhakuutiot.

EAT-alueen leikkipaikka on tarkoitettu aivan perheen pienimmille.  

Ulkoallas 

Skanssin etupihalla on kahluuallas, jota saa käyttää virkistäytymiseen.
Lapset ovat vanhempien vastuulla, altaalla ei ole valvojaa eikä vettä tule juoda. Allas on määritelty virallisesti kahluualtaaksi. Altaassa on kiertävä vesi ja sitä puhdistetaan sekä sen laatua tarkkaillaan, mutta ei yhtä aktiivisesti kuin uima-allaskäyttöön tarkoitettua allasta.

Lemmikkien päästäminen altaaseen on kiellettyä.

Skappeli – perheiden avoin kohtaamispaikka

Skappeli on perheiden olohuone Skanssin 2. kerroksessa. Toimintaa järjestää Turun ja Kaarinan seurakuntien, Yhteisen Kasvatustyön koulutetut lastenohjaajat sekä yhteistyökumppanit. Kaikki Skappelin toiminta on avointa ja maksutonta.